Британські винищувачі піднімалися для перехоплення російських військових літаків над Чорним морем

Британські Typhoon уже кілька разів піднімалися для перехоплення російських військових літаків над Чорним морем
Фото: raf.mod.uk

Два російські винищувачі Су-30 наблизилися до повітряного простору НАТО, винищувачі Typhoon було піднято з бази в Румунії для їх супроводу. Про це заявили в королівських ВПС Великобританії.

Винищувачі військово-повітряних сил Великобританії, дислоковані в Румунії, 20 серпня піднімалися для перехоплення винищувачів РФ, які наблизилися до повітряного простору НАТО над Чорним морем. Про це повідомила прес-служба королівських ВПС.

Два винищувачі Typhoon вилетіли з румунської бази Михаїл Когелнічану поблизу Констанци, щоб перехопити два підозрілі літаки Су-30 (за класифікацією НАТО – Flanker), які летіли від Кримського півострова на південний захід, ідеться в повідомленні.

Як розповів пілот одного з Typhoon, за російськими літаками спостерігали за допомогою засобів радіолокації, однак вони уникли потрапляння в зону видимості перехоплювачів.

Королівські ВПС визнали місію із супроводу Су-30 успішною.

Операція відбувалася у межах місії НАТО щодо стримування агресії РФ і підтримки колективного захисту союзників, наголошують у заяві.

Місія королівських ВПС у Румунії є частиною заходів із гарантування безпеки НАТО, введених 2014 року після російської анексії Криму. Із 1 травня 2018 року багатофункціональні винищувачі Typhoon патрулюють повітряний простір над Румунією і вже кілька разів піднімалися для перехоплення російських військових літаків. Останній такий інцидент було датовано 13 серпня.