Британські журналісти бойкотували брифінг Джонсона через заборону бути присутніми деяким із них

Критики вже заявили, що команда Джонсона вдається до тактики президента США Дональда Трампа
Фото: ЕРА

Бути на зустрічі із прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном заборонили журналістам Mirror, HuffPost, PoliticsHome, Independent і деяких інших видань. Коли радник прем'єр-міністра оголосив про це, інші журналісти вирішили виявити солідарність і бойкотували брифінг.

Британські журналісти бойкотували брифінг у резиденції прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона після того, як радники прем'єра намагалися не допустити на брифінг критично налаштованих журналістів. Про це повідомляє The Guardian.

Офіс прем'єр-міністра намагався не пустити на пресконференцію кореспондентів Mirror, HuffPost, Independent та інших видань.

Інцидент стався у фоє резиденції Джонсона  3 лютого, коли журналістів зі списку запрошених попросили стати з одного боку коридору, а тих, кого не пускали, попросили стояти з іншого боку. У підсумку журналісти вирішили колективно піти, щоб не дозволяти офісу прем'єр-міністра вибирати, кому можна писати про дії уряду країни.

За даними видання, представники Джонсона пояснили, що на зустріч запросили тільки тих журналістів, чиєю спеціалізацією є Brexit. Нібито Джонсон раніше провів відкриту пресконференцію для всіх ЗМІ.

Представники Лейбористської партії вже заявили, що команда Джонсона вдається до тактики президента США Дональда Трампа з метою уникнути критики.

Трамп неодноразово намагався заборонити тим чи іншим журналістам бути присутніми на своїх брифінгах. ЗМІ пов'язували це з тим, що президент у такий спосіб хоче уникнути незручних запитань.