Бухгалтер Манафорта зізналася у фальсифікації документів

Сторона обвинувачення має намір довести, що Манафорт не повідомив про значну частину своїх податкових надходжень

Фото: EPA

Бухгалтер колишнього глави передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа, політтехнолога Пола Манфорта, Синтія Лапорта уклала угоду зі слідством.

Один із бухгалтерів екс-глави передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа, політтехнолога Пола Манфорта, Синтія Лапорта зізналася, що брала участь у фальсифікації документів. Про це вона сказала на засіданні федерального суду Александрії (штат Вірджинія), повідомляє 3 серпня Reuters.

Лапорта розповіла, що допомагала Манафорту з підробленням фінансових звітів. За її словами, вона датувала низку документів заднім числом, щоб допомогти своєму клієнту уникнути податкового тягаря.

Вона додала, що діяла на прохання Манафорта і його бізнес-партнерів.

Бухгалтер Манафорта уклала угоду зі слідством. Вона працювала з податковими деклараціями Манафорта з 2014 року.

31 липня в американському штаті Вірджинія стартував судовий процес у справі про ймовірні фінансові злочини Манафорта.

Обвинувачений у змові проти Сполучених Штатів Манафорт у 2000-х роках консультував в Україні Партію регіонів, прем'єр-міністра, а згодом президента Віктора Януковича, співпрацював із холдингом мільярдера Ріната Ахметова СКМ.

Сторона обвинувачення стверджує, що з 2010-го до 2014 року Манафорт офіційно задекларував $14 млн доходів. Під час процесу прокурори мають намір довести, що політтехнолог не повідомив про значну частину своїх податкових надходжень.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер заявив 30 липня, що Манафорт заробив в Україні $60 млн.