Червоний Хрест скорочує свою присутність в Афганістані

Закриють або значно зменшать представництва МКЧХ на півночі країни
Фото: ICRC / Twitter

Міжнародний комітет Червоного Хреста через почастішання нападів на своїх співробітників в Афганістані вирішив скоротити місію в країні.

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) вирішив скоротити присутність в Афганістані після низки нападів на співробітників організації. Про це повідомляє офіційний сайт організації.

Глава афганського представництва гуманітарної організації Моніка Занареллі заявила: після тривалих обговорень разом зі штаб-квартирою організації в Женеві Червоний Хрест дійшов висновку, що немає іншого вибору, окрім як різко скоротити свою діяльність, зокрема на півночі Афганістану.

Закриють або значно зменшать представництва МКЧХ у Мазарі-Шаріфі і Кундузі. Водночас представник МКЧХ підкреслила, що повністю покидати країну організація не має наміру.

У лютому 2017 року в провінції Джаузджан на півночі Афганістану, куди конвой Червоного Хреста доправляв гуманітарну допомогу в райони, постраждалі від недавніх снігопадів, стався напад. Загинуло шестеро співробітників місії, ще двоє зникли безвісти.

Глава місцевої поліції повідомив, що в гірських районах Джаузджана активізувалися загони ІДІЛ. Це угруповання підозрюють у нападі на гуманітарний конвой.