Четверо офіцерів ФСБ загинули в Сирії – ЗМІ та соцмережі

Конфлікт у Сирії триває із 2011 року
Фото: ЕРА

Першим про загибель чотирьох співробітників російських спецслужб у районі Алеппо повідомив Telegram-канал Baza. Потім цю інформацію підтвердив "Коммерсантъ". У розслідувальній групі Conflict Intelligence Team стверджують, що загиблі були снайперами, які прикривали позиції урядових сил.

Четверо співробітників Центру спеціального призначення ФСБ Росії, імовірно, загинули в бою в районі Алеппо в Сирії. Першим про це вдень 3 лютого повідомив Telegram-канал Baza.

"За попередніми даними, їхній автомобіль підірвався на фугасі, після чого поранені бійці потрапили до рук бойовиків. Їх знайшли згодом – застреленими. Усі четверо загиблих – офіцери, які служили в управліннях "С" і "К", – ішлося в повідомленні.

За даними російського видання "Коммерсантъ", інцидент стався 1 лютого. В управлінні ФСБ у Тамбовській області газеті підтвердили смерть одного свого колишнього співробітника, лейтенанта Всеволода Трофімова.

Інші загиблі – майор Булат Ахматьянов, майор Руслан Гімадієв і капітан Дмитро Мінов, повідомила у Facebook розслідувальна група Conflict Intelligence Team.

Аналітик групи Руслан Левієв розповів "Радіо Свобода", що офіцери ФСБ, найймовірніше, – дві снайперські пари, які прикривали позиції урядових сил Сирії.

"Повстанці використовували терористів-смертників на замінованих машинах, після яких вони починали спробу прориву, контратаки на позиції сирійської армії. Зараз багато пишуть, що нібито сирійські солдати після початку такої потужної атаки бойовиків почали розбігатися, що у принципі властиво для сирійської армії, спецпризначенці ФСБ залишилися наодинці та їх накрило артилерійським і мінометним вогнем", – зазначив Левієв.

У міністерстві оборони Росії поки що не коментували інформації.

Із 2011 року в Сирії триває військовий конфлікт, участь у якому беруть як різні угруповання всередині країни, так і міжнародні сили.

За офіційними даними, за час участі РФ у конфлікті, із 2015 року, у Сирії загинуло приблизно 40 російських військовослужбовців, ще 50 осіб належать до небойових втрат, повідомляє "Радіо Свобода". Але до цієї кількості не увійшли втрати серед російських найманців, зокрема із приватної військової компанії "Вагнер".