Кількість інфікованих коронавірусом в Італії зросла до 152 осіб

В Італії зафіксовано спалах коронавірусу
Фото: EPA

Італія стала третьою у світі країною за кількістю заражених новим коронавірусом після Китаю і Південної Кореї.

Кількість заражених коронавірусом SARS-CoV-2 в Італії сягнула 152 осіб. Про це повідомило інформаційне агентство ANSA.

Найбільше випадків – 112 – зареєстровано в Ломбардії, 22 – у Венето, дев'ять – в Емілії-Романьї, по три – в Лаціо, П'ємонті і Трентіно-Альто-Адідже.

Північні регіони Італії на карантині. Там закрили школи, офіси, суди та університети. У церквах зупинили "знак миру", що передбачає рукостискання.

На кордонах 11 регіонів було встановлено контрольно-пропускні пункти, які перешкоджають в'їзду і виїзду жителів.

Уранці 23 лютого повідомляли про 129 інфікованих і двох загиблих від коронавірусу в Італії. Увечері того самого дня стало відомо про третій смертельний випадок.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському Ухані вперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, що спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус мав назву 2019-nCoV). 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

До початку доби 24 лютого загальна кількість жертв коронавірусу в Китаї сягнула 2592 осіб, інфіковано 77 150 жителів, водночас 24,7 тис. осіб вилікувалися від хвороби COVID-19, яку спричиняє коронавірус, їх виписали з лікарень. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за межами КНР станом на 23 лютого зафіксовано 1769 випадків захворювання у 28 країнах світу, 17 пацієнтів померли.

На території України випадків зараження не зареєстровано. Коронавірус діагностували у двох українців на борту круїзного судна Diamond Princess, яке стоїть на карантині біля берегів Японії.