Чверть росіян упевнена, що в майбутньому вони житимуть гірше – опитування ВЦВГД

ВЦВГД: Про те, що їх життя загалом влаштовує, сьогодні говорить 58% росіян, про зворотне – 16%
Фото: EPA

У Росії 25% опитаних ВЦВГД респондентів заявили про впевненість, що в майбутньому вони житимуть гірше, ніж зараз. У тому, що все залишиться так, як зараз, упевнені 40% респондентів.

Частка росіян, які песимістично оцінюють економічні перспективи країни, помітно збільшилася порівняно із 2017 роком. Частка респондентів, які оцінюють стан справ у економіці нижче від середнього, перевищує частку тих, хто дає позитивні оцінки (27% і 13% відповідно). Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Про те, що їх життя загалом влаштовує, сьогодні говорить 58% росіян, про зворотне 16%, ще 21% росіян частково згодні і з першими, і з другими.

Загалом, за даними ВЦВГД, індекс соціального оптимізму знизився на 23 пункти. Приблизно 25% опитаних заявили про впевненість, що в майбутньому вони житимуть гірше, ніж зараз. Такий самий відсоток учасників опитування очікує на поліпшення життєвої ситуації (своєї і сім'ї). Ще 40% вважають, що за рік житимуть приблизно так само, як і зараз.

Опитування тривало 23 жовтня 2018 року. Метод опитування – телефонне інтерв'ю з випадковою вибіркою стаціонарних і мобільних номерів кількістю 1600 респондентів.