Демократ Хуліан Кастро оголосив про участь у виборах президента США

Хуліан Кастро поїде в передвиборчий тур по США
Фото: ЕРА

Хуліан Кастро оголосив про участь у виборах у західному передмісті Сан-Антоніо, в якому живуть переважно народжені у США мексиканці.

Колишній мер міста Сан-Антоніо, член Демократичної партії Хуліан Кастро офіційно оголосив про участь у виборах президента США, які відбудуться у 2020 році, повідомив 12 січня Reuters.

Кастро 44 роки. Він онук емігранта з Мексики. Політик оголосив про вступ у передвиборчі перегони в західному передмісті міста Сан-Антоніо, що розташоване на півдні штату Техас. У Сан-Антоніо живуть мексиканці, переважно народжені у США.

Після оголошення про висунення Кастро поїде в передвиборчий тур по США. Кандидат у президенти підтримує програму медичної допомоги малозабезпеченим Medicare. Також він неодноразово висловлювався на підтримку руху "Чорні життя мають значення" і говорив про небезпеку зміни клімату на планеті.

У разі перемоги на виборах Кастро може стати першим в історії президентом США латиноамериканського походження і першим главою держави, у якого є брат-близнюк. Брат Хуліана Кастро Хоакін представляє Техас у Палаті представників.

Хуліан Кастро закінчив Стенфордський університет, пізніше здобув юридичну освіту в Гарвардському університеті. Був міністром житлового будівництва і міського розвитку в кабінеті президента США Барака Обами.

31 грудня 2018 року про свій намір узяти участь у виборах заявила сенатор від штату Массачусетс, представник Демократичної партії Елізабет Воррен.