"Демократичні сили Сирії" підтвердили, що Ракку звільнено від ІДІЛ

Офіційну заяву про звільнення міста буде зроблено після того, як Ракку розмінують і очистять від сплячих осередків ІДІЛ
Фото: ЕРА

14 жовтня про звільнення сирійської Ракки від ІДІЛ повідомили арабські ЗМІ. Сьогодні цю інформацію підтвердили представники "Демократичних сил Сирії", які визволяли місто.

Представники опозиційних "Демократичних сил Сирії" і військові сили США, які підтримують їх, заявили про перемогу над ісламістами в сирійській Рацці Про це повідомляє агентство Reuters.

Після операції зі звільнення міста, яка тривала чотири місяці, у місті було піднято сирійські прапори.

За словами офіційного представника "Демократичних сил Сирії", офіційну заяву про звільнення міста буде зроблено після того, як Ракку очистять від мін і сплячих осередків ІДІЛ.

Арабські ЗМІ повідомили про звільнення Ракки 14 жовтня. Говорили, що бойовики ІДІЛ здалися загонам озброєної коаліції "Демократичні сили Сирії".

8 жовтня повідомляли, що "Демократичні сили Сирії" за підтримки авіації США та антитерористичної коаліції готуються до завершальної фази наступу на Ракку.

Терористи утримують Ракку з 2013 року. У квітні 2017 року ватажки ІДІЛ перенесли свою "столицю" з Ракки в інше сирійське місто – Дейр-ез-Зор.

У червні 2017 року альянс "Демократичні сили Сирії", куди входять військові формування сирійських курдів і арабські угруповання, почав штурм міста.

У липні за підтримки міжнародної антитерористичної коаліції на чолі зі США звільнили старовинну частину Ракки.