Держдеп США до 6 листопада підготує доповідь Конгресу, від якої залежить другий пакет санкцій проти Росії

Які саме санкції можуть увести у разі невиконання Росією вимог, представник Держдепу не розповів
Фото: ЕРА

Держдепартамент США має надати Конгресу доповідь про те, чи дотримується Росія умов закону про знищення хімічної і бактеріологічної зброї у зв'язку із санкціями, введеними проти РФ після отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

До 6 листопада Державний департамент США має надати Конгресу інформацію, чи дотримується Росія положень закону про знищення хімічної і біологічної зброї. У разі невиконання США можуть увести в дію другий пакет санкцій, ухвалених після отруєння у Великобританії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Про це під час брифінгу заявив заступник керівника прес-служби Держдепартаменту Роберт Палладіно. Текст брифінгу оприлюднили на сайті Держдепу.

"Державний департамент має повідомити Конгресу, чи виконала Росія умови закону за три місяці після введення першого пакета санкцій у справі Скрипаля", – зазначив Палладіно.

Які саме санкції можуть увести у разі невиконання Росією вимог, представник Держдепу не розповів.

Колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію госпіталізували із симптомами отруєння в британському Солсбері 4 березня. Пізніше обоє вийшли з критичного стану. Британське слідство з'ясувало, що під час замаху було використано розроблений у Росії нервово-паралітичний агент "Новачок".

6 серпня Держдепартамент США ухвалив рішення про санкції щодо Росії у справі Скрипаля.

5 вересня в прокуратурі Британії назвали прізвища, за якими підозрювані у скоєнні отруєння в'їхали в країну – Олександр Петров і Руслан Боширов. Прем'єр-міністр країни Тереза Мей підкреслила, що вони є офіцерами ГРУ.

26 вересня в розслідуванні групи Bellingcat і The Insider було зазначено, що людина, відома за прізвищем Боширов, – це полковник Головного управління Генштабу РФ Анатолій Чепіга.

8 жовтня оприлюднили результати другого розслідування, згідно з яким справжнє прізвище Петрова – Мишкін. У повідомленні йшлося, що він – військовий лікар, випускник Військово-медичної академії імені Кірова. Між 2007-м і 2010 роком він переїхав у Москву, щоб працювати на ГРУ.