За допінг дискваліфікували чотирьох російських бобслеїстів, зокрема главу Федерації бобслею РФ

Російських бобслеїстів дискваліфікували до грудня 2020 року
Фото: ЕРА

Міжнародна федерація бобслею і скелетону дискваліфікувала чотирьох російських бобслеїстів на два роки за вживання допінгу у 2014 році.

Російських бобслеїстів Олександра Зубкова, Олександра Касьянова, Ільвіра Хузіна та Олексія Пушкарьова дискваліфікували на два роки за вживання допінгу у 2014 році. Таке рішення 16 січня опублікувала Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF).

Дискваліфікація триватиме до грудня 2020 року. Вона поширюється на участь у змаганнях та адміністративну діяльність у національних спортивних організаціях. У зв'язку з дискваліфікацією глава Федерації бобслею Росії (з 2016 року) Зубков не зможе обіймати цю посаду.

Засідання Антидопінгової комісії і IBSF у справі російських спортсменів відбулося 3 січня. Бобслеїсти були присутніми на ньому разом з адвокатом Артемом Пацевим. IBSF дійшла висновку, що в лютому 2014 року четверо спортсменів порушили антидопінгові правила і підмінили аналізи сечі.

29 листопада Міжнародний олімпійський комітет 2017 року довічно усунув від участі в Олімпіадах Касьянова, Пушкарьова та Хузіна. Усунуті бобслеїсти і скелетоністи звернулися з відкритим листом до президента Росії Володимира Путіна.

1 грудня IBSF дозволила дискваліфікованим російським спортсменам брати участь у змаганнях.

У грудні 2017 року МОК через систематичне порушення антидопінгових правил усунув від участі в зимовій Олімпіаді у 2018 році в Пхьончхані Національний олімпійський комітет РФ. Російські спортсмени змагалися під олімпійським прапором.

Під санкції потрапив також Паралімпійський комітет РФ.