"Доріан" прийшов у Канаду. 500 тис. людей залишилися без світла

Стихія прийшла на атлантичне узбережжя Канади
Фото: Todd Battis / Twitter

Увечері 7 вересня ураган "Доріан" налетів на атлантичне узбережжя Канади, вітер сягав 150 км/год. Про загиблих і постраждалих не повідомляють.

Після того як 7 вересня ураган "Доріан" досяг узбережжя Канади, без електрики залишилося приблизно 500 тис. осіб у провінціях Нова Шотландія та Острів Принца Едуарда. Про це повідомляє телеканал CTV.

Спершу припускали, що "Доріан" налетить на канадське узбережжя як ураган першої категорії, водночас Національний центр ураганів у Маямі оголосив його посттропічним штормом.

Незважаючи на це, ввечері 7 вересня швидкість вітру перевищувала 150 км/год, хвилі сягали 15 метрів.

Вітер виривав вікові дерева, зривав лінії електропередач. У центрі Галіфакса навіть упав будівельний кран. Про загиблих і постраждалих не повідомляють.

Влада скерувала до постраждалих районів 700 військовослужбовців для наведення порядку.

Спочатку "Доріан" налетів на Багамські острови, після чого попрямував до південно-східного узбережжя США. У Флориді, Джорджії, Вірджинії, а також у Південній і Північній Каролінах ввели режим надзвичайної ситуації.

На Багамах жертвами стихії стало 43 людини.

У США також зафіксовано жертви "Доріана" – у штатах Флорида і Північна Кароліна померло п'ятеро людей. CNN підкреслює, що смерть цих людей пов'язана з ураганом, але не спричинена ним безпосередньо.

6 вересня ураган ослаб до першої категорії.