Дружина Абрамовича могла брати участь в організації зустрічей оточення Трампа з росіянами

Жукова заперечує свою участь у підготовці контактів оточення Трампа з представниками істеблішменту РФ
Фото: EPA

Даря Жукова, дружина російського підприємця Романа Абрамовича, добре знайома із сімєю президента США Дональда Трампа, пише видання The Bell.

Дружина російського мільярдера Романа Абрамовича Дар′я Жукова, імовірно, входить до кола осіб, які організовують контакти адміністрації РФ з оточенням президента США Дональда Трампа. Про це виданню The Bell розповів російський високопосадовець.

Абрамович у цих контактах участі не бере, додав він.

За словами співрозмовника The Bell, у Жукової відмінні зв'язки в американському істеблішменті. Кілька років тому вона влаштовувала високопоставленим росіянам зустріч із Майклом Блумбергом – тоді мером Нью-Йорка.

Жукова добре знайома із сім′єю Трампа і давно дружить із його дочкою й радником Іванкою. У січні дружина Абрамовича на запрошення подруги була однією із гостей закритої вечірки з нагоди інавгурації президента.

Брат зятя Трампа Джареда Кушнера – Джошуа – основний бізнес-партнер Жукової. У 2010 році фонд Джошуа Кушнера Thrive Capital, перерахувавши $1,5 млн, урятував від закриття стартап Жукової Artsy – онлайн-платформу для колекціонерів мистецтва.

Представник Абрамовича не став коментувати цієї інформації.

Знайомий Жукової передав The Bell, що в організації зустрічей російських посадовців із людьми, наближеними до Трампа, вона участі не брала, а саме запитання її здивувало.

Сьогодні Абрамович і Жукова повідомили про розставання.

Родичів Трампа, зокрема його сина Дональда і зятя Джареда Кушнера, підозрюють у тому, що вони приховували контакти з російськими представниками в період передвиборчої кампанії 2016 року.