Дві підозрювані відмовилися визнавати вину у вбивстві брата Кім Чен Ина

На засідання суду жінок привезли у бронежилетах
Фото: EPA

Індонезійку Сіті Айшу та в'єтнамку Доан Тхі Хионг обвинувачують в отруєнні Кім Чен Нама, брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина, хімічною речовиною. Жінки заявили, що не знали про вбивство і думали, що беруть участь у розіграші.

Дві жінки, підозрювані у вбивстві Кім Чен Нама, брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина, не визнали своєї провини в суді, який розпочався 2 жовтня в малайзійському Куала-Лумпурі, повідомляє Reuters.

25-річну індонезійку Сіті Айшу та 28-річну в'єтнамку Доан Тхі Хионг обвинувачують в отруєнні Кім Чен Нама хімічною речовиною в аеропорту Куала-Лумпура. Слідство стверджує, що вони нанесли на обличчя жертви нервово-паралітичну речовину VX, від чого Кім Чен Нам помер.

Один зі свідків, працівниця аеропорту Джуліана Ідріс розповіла в суді, що Кім Чен Нам підійшов до неї і попросив викликати поліцію. Чоловік англійською сказав, що "одна жінка атакувала ззаду... а інша закрила очі", повідомила Ідріс.

Обвинувачені стверджують, що не знали про вбивство і думали, що беруть участь у розіграші. На суді прокурор заявив, що на обличчя Кім Чен Нама отруту нанесла Сіті Айша, пише сінгапурське видання The Straits Times. В обвинувальному висновку йдеться, що жінки вчинили вбивство разом з іще чотирма особами. Адвокати обвинувачених вимагають від прокурорів назвати їх.

Reuters зазначає, що на засідання жінок привезли у бронежилетах.

Слухання справи продовжать у вівторок, 3 жовтня. Обвинуваченим загрожує смертна кара.

Кім Чен Нама було вбито 13 лютого в Малайзії. За словами очевидців злочину, голову Кім Чен Нама накрили тканиною, просоченою отруйною речовиною. Він звернувся до медиків, але згодом помер. 30 березня тіло Кім Чен Нама доправили у КНДР.

Спецслужби Південної Кореї вважають, що організувати вбивство Кім Чен Нама могли четверо співробітників міністерства державної безпеки КНДР і двоє співробітників міністерства закордонних справ цієї країни.

Малайзія вислала з країни посла Північної Кореї Кан Чхоля за критичні висловлювання через розслідування смерті Кім Чен Нама.

Кім Чен Нам був старшим сином покійного лідера Північної Кореї Кім Чен Іра і жив за кордоном, не обіймаючи жодної державної посади. Його було народжено в результаті позашлюбного зв'язку Кім Чен Іра з актрисою південнокорейського походження.