Ейдман: Путін більше не рветься у "Велику сімку". У нього тепер інша мета – зруйнувати її

Ейдман (на фото): Найсміливіші мрії Путіна здійснилися
Фото: Игорь Эйдман / Facebook

Головним помічником президента РФ Володимира Путіна у намаганні зруйнувати "Велику сімку" став американський президент Дональд Трамп, зазначив російський політолог Ігор Ейдман.

Президент РФ Володимир Путін зацікавлений у розпаді "Великої сімки". Таку думку у Facebook висловив російський соціолог і політолог Ігор Ейдман.

"Путін більше не рветься у "Велику сімку". У нього тепер інша мета – зруйнувати її. І потужна підтримка є. Хотів того [президент США Дональд] Трамп чи ні, але він став головним помічником Кремля в цій справі. Останнє підтвердження – влаштований ним скандал на саміті лідерів країн G7 у Квебеку", – написав він.

За словами політолога, "найсміливіші мрії Путіна здійснилися".

"Президент Трамп, що змінив [екс-президента США Барака] Обаму, поводиться як ідеальний агент Кремля (ймовірно, не будучи таким напряму). Фінал цієї історії передбачуваний. Повернення до розбитого корита неминуче. Політична система США вже показала себе "дурне(трампо)стійкою". Трамп приречений. А потім Путіну доведеться відповісти за повною програмою за допомогу Трампу на виборах, за спробу з його допомогою дестабілізувати і розколоти Захід та інші злочини гібридної війни", – заявив Ейдман.

8 червня перед відльотом на саміт G7 у Канаді Трамп заявив, що Росія має бути представлена на зустрічі "Великої сімки". Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте підтримав ініціативу Трампа. У Канаді заявили, що проти повернення Росії, поки буде анексовано Крим. Проти повернення РФ висловився також президент Європейської ради Дональд Туск.

9 червня Трамп повторив свою думку, зазначивши, що повернення Росії у "Велику сімку" було б позитивним моментом.

Американський президент також відмовився підписувати спільне комюніке за підсумками зустрічі G7.

Зустріч "Великої сімки" Путін прокоментував словами: "Треба припинити всю цю творчу балаканину".