Екоактивісти захопили вугільну електростанцію на заході Німеччини

Екоактивісти провели акцію протесту біля нової електростанції на заході Німеччини
Фото: Kathrin Henneberger / Twitter

Рух громадянської непокори, який організував акцію протесту в Німеччині, вважає відкриття нової електростанції злочином.

Група активістів, які вимагають негайної відмови від вугілля, прорвалася на територію вугільної електростанції Даттельн-4 на заході Німеччини, повідомляє "Немецкая волна".

Із посиланням на поліцію видання пише, що на територію електростанції, яку мають ввести в експлуатацію до 2020 року, "із застосуванням сили" прорвалося приблизно 100 осіб. Протестувальники зайняли два вантажні крани.

“Сьогодні ми зайняли Даттельн-4, щоб чітко заявити політикам і концерну Uniper: ми не будемо миритися з тим, що у 2020 році в експлуатацію буде введено нову вугільну електростанцію", – заявив рух громадянської непокори Ende Gelände ("На цьому все").

Рух вважає катастрофою ухвалений урядом ФРН план переходу на поновлювану енергетику до 2038 року і відкидає звинувачення в порушенні закону: "Беручи до уваги кліматичну кризу, злочином є введення в експлуатацію нової електростанції. Великі правопорушення зараз роблять не кліматичні активісти, а промисловість, що базується на копалинах, та її політичні союзники".

Пізніше активісти покинули територію Даттельн-4, деяких із них винесла поліція.