Екс-президент Еквадору назвав чинного главу держави Морено, який видав Ассанжа, найбільшим зрадником в історії

Корреа був президентом країни до 2017 року
Фото: ЕРА

Колишній президент Еквадору Рафаель Корреа висловив думку, що чинний глава держави Ленін Морено дозволив поліції Великобританії затримати засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа через помсту – на сайті організації було опубліковано докази його корупційних дій.

Колишній президент Еквадору Рафаель Корреа назвав чинного главу держави Леніна Морено найбільшим зрадником через його рішення видати британській поліції засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Про це Корреа повідомив у коментарі телеканалу RT.

"Морено заслужив титул найбільшого зрадника в історії і міг би позмагатися з Юдою. Керуючись міжнародним правом та власною національною гордістю, Еквадору варто було б усього лише захистити людину, якій країна надала політичний притулок. Але замість цього влада її зрадила, пустивши лондонську поліцію в наше посольство", – зазначив Корреа.

Він вважає, що Морено мстить Ассанжу за висунуті обвинувачення в корупції.

"Адже на сайті WikiLeaks було опубліковано докази, документи, не кажучи вже про кореспонденцію і виписки з банківських рахунків. Усі ці дані тепер широко доступні в мережі, тобто зараз Морено мстить Ассанжу. Згодом ситуація може погіршитися", – додав екс-президент.

Він висловив думку, що ймовірність того, що Великобританія не екстрадує Ассанжа у США, украй мала.

Соціаліст Корреа був президентом Еквадору з 2007-го до 2017 року.

11 квітня британські поліцейські прибули в посольство Еквадору в Лондоні після того, як еквадорська влада відкликала надання притулку для Ассанжа. Інтернет-активіста затримали за запитом мін'юсту США, розглядають питання про екстрадицію. Засновнику WikiLeaks у Штатах загрожує п'ять років позбавлення волі.

Вестмінстерський мировий суд визнав Ассанжа винним у неявці за судовою повісткою і заарештував до винесення вироку.