Експертиза виявила у крові загиблого актора Мар'янова препарати сильної дії

Мар'янов помер 16 жовтня
Фото: Татьяна Романова / "ВКонтакте"

Протягом останніх днів життя російському акторові Дмитру Мар'янову вводили психотропні препарати сильної дії "Галоперидол" і "Феназепам", повідомляє телеканал РЕН ТВ.

У крові загиблого російського актора Дмитра Мар'янова експертиза виявила високий вміст препаратів сильної дії – "Галоперидолу" і "Феназепаму", протипоказаних під час токсичного пригнічення центральної нервової системи, викликаного алкоголем. Про це повідомляє російський телеканал РЕН ТВ.

Експерти стверджують, що ці препарати регулярно вводили акторові протягом кількох днів перед смертю.

Директор приватного реабілітаційного центру "Фенікс", де перебував Мар'янов протягом останніх днів свого життя, у своїх свідченнях заперечувала надання акторові яких-небудь медичних послуг, зокрема призначення "Галоперидолу".

"Галоперидол" і "Феназепам" – це препарати сильної дії суворої звітності, порядок зберігання, відпускання та застосування яких регламентують накази МОЗ РФ. Їх застосування можливе тільки за призначенням лікаря і під його контролем. Обидва препарати вживають під час шизофренії, маніакальних станів і психозів.

За результатами експертизи може бути порушено нову кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу РФ "надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки, що призвело до смерті людини через необережність". Максимальний термін покарання за цією статтею – шість років позбавлення волі.

Мар'янов помер 16 жовтня. Повідомляли, що актору стало зле і він знепритомнів, коли повертався до Москви з дачі на автомобілі. До лікарні його привезли друзі. Причиною смерті Мар'янова став відірваний тромб.

"Комсомольская правда" повідомила, що в лікарню Мар'янова привезли з приватного реабілітаційного центру, де він лікувався від алкогольної залежності.