Естонія до 14 липня продовжила заборону на авіасполучення з низкою країн, зокрема з Україною

Естонія продовжила заборону на авіасполучення з Україною, Росією, Білоруссю, Португалією та Швецією
Фото: depositphotos.com

Відновлення авіаційного сполучення Естонії з країнами залежатиме від подальшого рівня захворюваності у країнах, повідомили в міністерстві економіки та інфраструктури Естонії.

Естонія продовжила заборону на відновлення авіаційного сполучення з Україною до 14 липня. Про це повідомила пресслужба міністерства економіки та інфраструктури Естонії.

"Вірус не зник, і необхідно відстежувати ситуацію в інших країнах. У Європі є місця, де кількість інфекцій значно зросла, тому ми продовжимо дію обмеження, яке набуло чинності 18 травня", – заявив міністр економіки та інфраструктури Тааві Аас.

Рішення про відновлення і заборону авіасполучення ухвалюють на основі рівня захворюваності у країнах. Для відкриття маршрутів з Естонією кількість інфікованих має становити 25 або менше на 100 тис. жителів протягом останніх 14 днів. За даними МОЗ, в Україні цей показник станом на 30 червня становить 57 осіб на 100 тис.

У міністерстві зазначили, що також продовжено заборону на відновлення авіасполучення з Росією, Білоруссю, Португалією та Швецією.

Відновлення авіаційного сполучення між країнами залежатиме від подальшого рівня захворюваності у країнах.

У зв'язку зі спалахом коронавірусної інфекції COVID-19 Україна припинила регулярне авіасполучення з опівночі 28 березня.

Із 5 червня в Україні відновили внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня – зовнішнє.

Державна авіаційна служба України опублікувала перелік вимог до організації польотів. Серед них – фізичне дистанціювання (1,5 метра між людьми), носіння масок, мобільна реєстрація та безконтактна посадка.