Фігурант справи про фарбування зірки в Москві в кольори українського прапора Погребов загинув через те, що занадто пізно відкрив парашут

Останні фото у Facebook Погребова зроблено в Кабардино-Балкарії і датовано 26 листопада
Фото: Александр Погребов / Facebook

36-річний російський бейсджампер Олександр Погребов стрибнув зі схилу гори в Приельбруссі, ударився об скелі і впав у річку, повідомив Слідчий комітет РФ.

Російський бейсджампер Олександр Погребов, який фігурував у справі про фарбування зірки в кольори українського прапора на висотці в Москві, загинув через те, що занадто пізно відкрив парашут. Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на отриману від Слідчого комітету РФ інформацію.

Слідчий комітет почав дослідчу перевірку за фактом загибелі Погребова 1 грудня в Кабардино-Балкарії.

36-річний спортсмен стрибнув зі схилу гори в Приельбруссі і, за попередніми даними, занадто пізно відкрив парашут. Він не встиг набрати повітря й загальмувати падіння, унаслідок чого бейсджампер ударився об скелі, повідомили агентству в Слідкомі.

Погребов дістав травми внутрішніх органів, несумісні з життям, а після падіння скотився по схилу в річку, де його занесло під лід.

Тіло бейсджампера виявили рятувальники.

28 липня 2017 року Погребов повідомив у Facebook, що днем раніше під час бейс-стрибка в горах Швейцарії загинув Олексій Широкожухов, який також був фігурантом справи про фарбування зірки.

20 серпня 2014 року частину зірки висотного будинку на Котельницькій набережній у Москві пофарбували в синьо-жовті кольори й повісили на шпиль український прапор.

Підозрюваними у цій справі проходило четверо бейсджамперів: Погребов, Широкожухов, Євгенія Короткова й Анна Лєпьошкіна. Їх обвинувачували у вандалізмі й хуліганстві за політичними мотивами. Суд відправив чотирьох екстремалів під домашній арешт, де вони провели понад рік.

Пізніше український руфер Mustang Wanted зізнався у фарбуванні зірки й повідомив, що "готовий постати перед судом в обмін на звільнення прекрасної сміливої української дівчини Надії Савченко".

У вересні 2015 року суд виправдав чотирьох бейсджамперів. Ще одного фігуранта справи, руфера Володимира Подрезова, який провів Мустанга на шпиль висотки, було засуджено до двох років і трьох місяців позбавлення волі.