Фірма "кремлівського кухаря" Пригожина оскаржила в суді обвинувачення у втручанні в американські вибори

У Пригожина заявляють, що Мюллера (на фото) було призначено незаконно
Фото: ЕРА

У позові юристів фірми “Конкорд Менеджмент и Консалтинг", пов'язаної з підприємцем із Санкт-Петербурга Євгеном Пригожиним, ідеться, що спецпрокурор США Роберт Мюллер не мав повноважень і підстав висувати обвинувачення у справі про втручання в президентські вибори 2016 року.

Пов'язана з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним компанія “Конкорд Менеджмент и Консалтинг" просить суд у Вашингтоні відхилити обвинувачення про втручання у вибори 2016 року, які висунув спеціальний прокурор Роберт Мюллер, повідомило 25 червня агентство Bloomberg.

У позовній заяві юристів "Конкорд Менеджмент и Консалтинг" Еріка Дюбельє та Кетрін Сейкалі йдеться, що обвинувачення суперечать конституції США.

Юристи також заявили, що призначення Мюллера спецпрокурором незаконне і є перевищенням влади з боку заступника генерального прокурора Штатів Рода Розенштейна.

16 лютого 2018 року міністерство юстиції США висунуло обвинувачення у справі про втручання в президентські вибори 2016 року 13 громадянам Росії (серед яких – сам Пригожин) і трьом компаніям. "Конкорд Менеджмент и Консалтинг" – єдина з компаній, яка оскаржила обвинувачення.

10 грудня 2016 року ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася в президентські вибори у США з метою допомогти Дональду Трампу здобути перемогу. У доповіді американської розвідки йшлося, що президент Росії Володимир Путін особисто наказав почати кампанію із втручання у вибори у США.

Пригожина називають "кремлівським кухарем" за наближеність до Путіна. Російський президент заявляв, що російська держава не має стосунку до компаній Пригожина.