Фонд племінника Путіна запропонував обмежити виїзд за кордон російським випускникам вишів із червоним дипломом – ЗМІ

У "Русском академическом фонде" занепокоєні тим, що останнім часом з Росії виїжджає дедалі більше людей
Фото: EPA

Ініціатива фонду "Русский академический фонд", який належить двоюрідному племіннику президента Росії Роману Путіну, передбачає продовження відстрочки від армії групі студентів вишів, а також обмеження для них права виїзду за кордон, повідомляє "Дождь".

"Русский академический фонд", який належить двоюрідному племіннику президента Росії Роману Путіну, запропонував обмежити можливість виїзду за кордон випускникам вишів, які закінчили навчання з червоним дипломом. Текст звернення є у розпорядженні "Дождя".

З відповідною пропозицією фонд звернувся до міністра оборони Росії Сергія Шойгу у зв'язку з ініціативою продовжити термін відстрочки від призову в армію до 27 років випускникам вишів, які закінчили бакалаврську програму з відзнакою і продовжили навчання.

Крім того, у "Русском академическом фонде" запропонували продовжити відстрочку від армії студентам заочних відділень, які працюють на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Одночасно з цим представники фонду "визнали логічним" опрацювати питання про обмеження для студентів права виїзду за кордон.

У фонді занепокоєні тим, що останнім часом із Росії виїжджає дедалі більше людей. На думку керівництва організації, статистика "применшує реальний відтік населення", а більшу частину тих, хто хоче виїхати з Росії, становлять студенти, молоді та освічені міські жителі", випускники вишів.

"Очевидно, що втрата висококваліфікованих працівників завдає непоправної шкоди російській економіці. Експерти фонду вважають, що необхідно невідкладно опрацювати низку заходів державної підтримки молодих хлопців та дівчат, які здобули вищу освіту", — наголошують у зверненні.

Його підписали директор "Русского академического фонда" Олег Казенков і перший заступник голови правління Валерія Райзман. Підпису двоюрідного племінника російського президента Романа Путіна, який очолює правління фонду, під зверненням немає.