Фукс потрапив у чорний список США після погроз лобісту, який продав квиток на інавгурацію Трампа – журналісти

Фукс стверджує, що перебуває в Мексиці
Фото: wikipedia.org

Бізнесмен Павло Фукс погрожував лобісту Республіканської партії США "методами впливу" часів 1990-х, якщо той не поверне грошей за квитки на інавгураційний сніданок американського президента Дональда Трампа, зазначає Telegram-канал The Newsroom.

Російсько-український бізнесмен Павло Фукс, у якого нібито виникли проблеми під час відвідування мексиканського курорту, потрапив у чорний список американської влади після погроз лобісту Республіканської партії США, який продав квитки на інавгураційний сніданок Дональда Трампа.

Про це 9 січня повідомив Telegram-канал The Newsroom, який ведуть журналістки Тетяна Ніколаєнко та Оксана Денисова.

За їхніми даними, квитки він придбав для себе і нинішнього нардепа, співголови депутатської групи "Партія "Відродження" Віталія Хомутинніка.

"За кожен квиток із "місцем під сонцем" Фукс заплатив по сотні тисяч доларів емігранту з пострадянського простору, який станом на 2017 рік уже працював лобістом Республіканської партії. У підсумку, Фукс і Хомутиннік отримали місця, з яких Трампа можна було розгледіти хіба що під мікроскопом. Через що Фукс принципово образився", – інформує Telegram-канал.

За його даними, лобіст пояснював Фуксу, що домовленості виконав, "квитки було видано, а про те, що обидва покупці "сидітимуть у Трампа на колінах", у цих домовленостях жодного слова не було".

"Але Фукса це не задовольнило, і він захотів повернути свої гроші, а в разі відмови пообіцяв застосувати до недобросовісного продавця "методи впливу", характерні для часів перетворення бандформувань на олігархат у 90-х роках минулого століття. Наляканий лобіст звернувся по допомогу до правоохоронних органів США, унаслідок чого Фукс опинився у чорному списку, – пишуть журналісти.

Вони зазначають, що наразі Фуксу заборонено в'їзд в Ізраїль, США і сателіти Сполучених Штатів, "про що Фукс зазвичай дізнається експериментальним методом, тобто після приїзду в кожну окремо взяту країну, що і сталося в аеропорту мексиканського Канкуна".

8 січня видання "Обозреватель", яким володіє бізнесмен Михайло Бродський, із посиланням на свої джерела першим заявило, що Фукса разом із нардепом від "Народного фронту" Андрієм Іванчуком затримали в Мексиці.

Пізніше про це повідомила головний редактор програми "Схеми" ("Радіо Свобода") Наталія Седлецька з посиланням на джерела з оточення Фукса і системи міжнародного правопорядку. За її інформацією, Фукса та Іванчука затримала міграційна служба Мексики після прильоту в аеропорт Канкун. Іванчука відпустили, а проблеми на кордоні виникли тільки у Фукса. Український бізнесмен нібито перебуває в чорному списку США.

Про їх затримання також повідомляв Telegram-канал The Newsroom.

9 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Іванчука в Мексиці ніхто не затримував, а у Фукса "були питання щодо дозволу на в'їзд".

Сам Фукс опублікував своє відео нібито з Мексики, щоб продемонструвати, що він перебуває там.