Гендиректора російського партнера Siemens із виробництва турбін відправили у відставку – ЗМІ

Компанія займається виготовленням обладнання для електростанцій
Фото: power-m.ru

19 липня відбулася рада директорів російської компанії "Силовые машины", на ній обговорювали питання розірвання трудового договору з гендиректором Романом Філіпповим. За інформацією джерела РБК, його відправили у відставку.

Генерального директора російської компанії "Силовые машины", яка є партнером німецької Siemens, Романа Філіппова відправили у відставку, повідомило РБК наближене до "Силовых машин" джерело.

Про причини такого рішення він не сказав.

Про те, що Філіппова відправили у відставку, повідомляв сьогодні вранці "Интерфакс", але пізніше текст новини було змінено. Тепер у ній ідеться, що рада директорів лише обговорила питання про дострокове припинення повноважень. Початкове повідомлення збереглось у кеші.

На сайті компанії як гендиректора вказано Філіппова.

"Интерфакс" пише, що 13 липня Філіппова допитали у кримінальній справі про розголошення держтаємниці, а потім відпустили. Про це агентству повідомило інформоване джерело. 15 липня він вийшов на роботу. Чи було це пов'язано зі скандалом навколо того, що чотири газові турбіни Siemens доставили у Крим в обхід санкцій, не повідомляють.

"Силовые машины" – це енергомашинобудівельна компанія. Вона займається проектуванням, виготовленням і комплектним постачанням обладнання для теплових, атомних і гідроелектростанцій.

Філіппова було призначено гендиректором 10 квітня 2015 року.