Генпрокурор США Сешнс повідомив, що обговорював із російським послом Кисляком Україну

Сешнс давав свідчення перед комітетом із розвідки Сенату США
Фото: ЕРА

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс розповів, що, будучи сенатором, зустрічався з російським і українським послами. Із ними він обговорював вторгнення Росії в Україну й анексію Криму.

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс під час виборчої кампанії у 2016 році зустрічався з послом Росії у Вашингтоні Сергієм Кисляком, під час якої озвучив занепокоєння щодо агресії РФ проти України. Про це Сешнс говорив під час слухань у комітеті з розвідки Сенату США 13 червня. Відео слухань оприлюднили на YouTube-каналі "Голос Америки".

Відповідаючи на запитання сенатора-республіканця Джона Маккейна про те, чи порушували під час зустрічі з Кисляком питання вторгнення Росії в Україну й анексії Криму, Сешнс відповів ствердно.

"Це одна з тих зустрічей, які я пам'ятаю відмінно. За день до моєї зустрічі з російським послом я зустрічався з українським послом. Я почув від нього занепокоєння діями Росії та порушив це питання перед паном Кисляком", – зазначив генпрокурор.

Він додав, що російський посол намагався запевнити його у правильності дій Росії.

Конгресмени-демократи вимагали відставки Сешнса у зв'язку з його зустрічами з послом Росії у США Сергієм Кисляком під час передвиборчої кампанії. Сешнс тоді був сенатором і членом команди кандидата в президенти Дональда Трампа. Під час затвердження на посаду нинішній генпрокурор заявляв, що таких зустрічей не було.

За даними The Washington Post, Сешнс двічі зустрічався з Кисляком під час виборчої кампанії Трампа – у липні та вересні 2016 року.

1 червня телеканал CNN із посиланням на свої джерела повідомив, що Конгрес США розслідує ще одну можливу зустріч генерального прокурора США з російським послом, 27 квітня 2016 року в готелі Mayflower у Вашингтоні.

Речник Кремля Дмитро Пєсков у березні 2017 року заявив, що зустріч Кисляка та Сешнса не стосувалася виборчого процесу.