Глава МВС Німеччини відмовився потиснути руку Меркель через коронавірус. Відео

Меркель розсміялася, зрозумівши, чому міністр не хоче потиснути їй руку
Фото: ЕРА
2 березня перед початком наради з питань міграції в Берліні канцлерка Німеччини Ангела Меркель простягнула руку для привітання міністру внутрішніх справ Горсту Зеєгоферу, однак той відмовився від рукостискання, а замість цього підняв руку і щось промовив. "А, ніяких рук!" – сказала Меркель і засміялася. Потім, зайнявши своє місце, вона заявила, що Зеєгофер вчиняє правильно. Міністр попереджав, що відмовляється від рукостискань у період спалаху коронавірусної інфекції, повідомляв Der Spiegel. Відеозапис розмістив на YouTube акаунт WELT netzreporterin – Antje Lorenz.

Наприкінці грудня 2019 року в Ухані (Китай) уперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, який зумовлює атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCoV).

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого в організації не відкинули, що вірус може спричинити пандемію.

У Німеччині кількість підтверджених випадків коронавірусу 2 березня зросла до 157, повідомив Інститут із контролю захворювань імені Роберта Коха.

Європейський союз 2 березня змінив рівень ризику поширення SARS-CoV-2 із "помірного" на "високий".