Глава МЗС Британії назвав "досить жорсткою" зустріч із Лавровим під час сесії Генасамблеї ООН

Гант розповів про зустріч із Лавровим
Фото: ЕРА

Міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Гант охарактеризував свою розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим як "відвертий обмін думками".

Міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Гант зустрівся з російським колегою Сергієм Лавровим під час сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Про це Гант розповів у інтерв'ю телеканалу Sky News.

За словами глави британського МЗС, переговори з Лавровим були "досить жорсткими". Розмову Гант охарактеризував як "відвертий обмін думками".

Говорячи про отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, міністр зазначив, що в Москві напевно замислюються, чи було це розумним кроком з їхнього боку. Гант упевнений, що Росія заплатила "дуже високу дипломатичну ціну" за напад на екс-розвідника.

Скрипаля і його доньку Юлію отруїли в березні 2018 року в британському Солсбері нервово-паралітичним агентом "Новачок". Їм удалося вижити після замаху.

5 вересня в прокуратурі Британії назвали імена підозрюваних у нападі на Скрипалів – це росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов. Прем'єр-міністр країни Тереза Мей підкреслила, що вони є офіцерами Головного управління (колишнє ГРУ) Генштабу РФ.

12 вересня президент РФ Володимир Путін повідомив, що в Росії знають, хто такі Петров і Боширов. За словами глави Кремля, це звичайні цивільні особи.

13 вересня російський пропагандистський телеканал RT опублікував інтерв'ю з Петровим і Бошировим. Вони заявили, що справді були в Солсбері в березні, але їздили туди суто на екскурсію. Свою причетність до отруєння та до роботи в ГРУ вони заперечували.

Згідно з розслідуванням групи Bellingcat і The Insider, людина, відома під прізвищем Боширов, – це полковник ГРУ, Герой Росії Анатолій Чепіга.