Прокуратура Грузії офіційно висунула обвинувачення затриманим громадянам України

У Головній прокуратурі Грузії не повідомили про те, коли саме відбудеться засідання суду у справі затриманих українців
Фото: EPA

Міністерство внутрішніх справ Грузії 2 грудня провело спеціальну операцію, під час якої було затримано шістьох громадян України й одного громадянина Грузії. Місцеві силовики повідомляли, що затриманих підозрюють у протиправному придбанні та зберіганні зброї. 4 грудня Головна прокуратура Грузії висунула їм офіційні обвинувачення.

Прокуратура Грузії офіційно висунула обвинувачення шістьом громадянам України, яких було затримано у Тбілісі (Грузія). Про це 4 грудня повідомляє "Эхо Кавказа" з посиланням на інформацію відомства.

Обвинувачення висунули також одному громадянину Грузії, якого було затримано разом з українцями.

"Головна прокуратура вже висунула обвинувачення затриманим", – повідомили у відомстві.

У прокуратурі не розповіли про те, коли саме відбудеться засідання суду.

Міністерство внутрішніх справ Грузії 2 грудня провело спеціальну операцію, під час якої було затримано шістьох громадян України й одного громадянина Грузії. За словами грузинських силовиків, розслідування проводять за ч. 3 і 6 ст. 236 Кримінального кодексу Грузії (протиправне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв групою осіб).

МВС і Служба держбезпеки країни з'ясовують, чи залучені затримані до політичних процесів, пов'язаних із виборами президента Грузії.

4 грудня міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Гахарія заявив, що затримані українці можуть мати зв'язки з опозиційною партією "Єдиний національний рух", лідером якої є Саакашвілі.