Google сплатить рекордний штраф за незаконне збирання даних дітей відеохостингом YouTube

За допомогою незаконно зібраної інформації YouTube заробив мільйони доларів на таргетованій рекламі
Фото: pexels.com

Сервіс YouTube, який належить корпорації Google, збирав інформацію про постійні ідентифікатори (використовують для відстеження користувачів у мережі) глядачів каналів, орієнтованих на дітей, що заборонено американським законодавством.

Корпорація Google сплатить штраф у розмірі $170 млн для врегулювання обвинувачень Федеральної торговельної комісії США і генерального прокурора Нью-Йорка в порушеннях під час збирання даних неповнолітніх користувачів відеохостингом YouTube. Про це 4 вересня повідомили на сайті ФТК.

Google звинувачують у порушенні закону "Про захист конфіденційності дітей в інтернеті", який забороняє збирання інформації про неповнолітніх віком до 13 років без згоди їхніх батьків.

Як заявили в комісії, сервіс YouTube, що належить Google, збирав інформацію про постійні ідентифікатори (використовують для відстеження користувачів у мережі) глядачів каналів, орієнтованих на дітей. З їхньою допомогою відеохостинг заробив "мільйони доларів" на таргетованій рекламі.

Для врегулювання ситуації корпорація Google має заплатити $136 млн торговельній комісії Сполучених Штатів і ще $34 млн на користь штату Нью-Йорк.

Цей штраф стане найбільшим від моменту набуття чинності в 1998 році закону про захист конфіденційності неповнолітніх у мережі.

У травні видання Variety з посиланням на генеральну директорку YouTube Сьюзен Войчицькі повідомило, що аудиторія YouTube налічує 2 млрд унікальних користувачів на місяць.