Гозман про участь у пропагандистських ток-шоу: Сподіватися переконати більшість – це треба бути ідіотом. Я ходжу не для цього

Гозман: Ну я кажу, що ми захопили Крим, це анексія. Ну що, вони цього не знають?
Фото: Борис Надеждин / Facebook

Російський політик Леонід Гозман заявив, що ходить на ефіри федеральних каналів, щоб показати противникам влади в РФ, що вони не самі.

Російського політика, президента загальноросійського руху "Союз правых сил" Леоніда Гозмана перестали запрошувати на ефіри російських пропагандистських ЗМІ. Про це він розповів 28 липня в ефірі "Радио Свобода".

"Це різко пішло на спад десь кілька місяців тому... У 2017 році ще бував, а от у 2018-му вже дуже мало. Я тішу себе надією, що це тому, що я виграю. Бо вони ж як таких призначених лібералів беруть або іноземців, які не дуже добре говорять російською. Ну такий, дуже зручний ворог, ось так взяти його і дати по пиці. А він тільки потім зрозуміє, що треба було сказати, він слово шукав... Або тих, хто лякається наїзду, грає боягуза. І це теж добре показати. Або тих, хто дратується і починає якусь дурню верзти, крик такий іде", – розповів він.

Політик зазначив, що потрапив в ефіри федеральних ЗМІ за випадковим збігом обставин, проте ходив на ефіри, щоб показати противникам режиму, що вони не самі.

"Якщо ходити, щоб переконати більшість, виграти голосування тощо. Треба бути ідіотом, щоб на це розраховувати. Але я ходжу не для цього. Чи ходив", – підкреслив він.

Гозман пояснив, що в Росії є багато людей "однієї з ним крові", які живуть у провінції або віддають перевагу телевізору перед  інтернетом.

"Ці люди, увімкнувши телевізор, мають почути з екрана свої слова, свої думки. Що я їм можу сказати нове, про що ви говорите?.. Усе вже давно сказано. Ну я кажу, що ми захопили Крим, це анексія. Ну що, вони цього не знають? Або щодо "ихтамнетов" на Донбасі, або безглуздості війни в Сирії... Те, що я кажу, знають. Але важливо, щоб з того боку екрана це теж пролунало. І тоді вони бачать, що не самі. Що не всі злякалися. Навіть більше, якщо мене бачать ще раз, то вони бачать, що мене не посадили. А отже, можна. Це дуже важлива річ. Отже, не всі спилися, не всі виїхали, не всі під плінтусом", – розповів політик.

Він додав, що щодня до нього підходять люди і дякують.

"Я розумію, що роблю легітимним цей фарс. І ті, хто мене кличе, у них є свій виграш від того, що мене кличуть. Мабуть, тепер його не стало, тому що мене перестали кликати. Але у мене є свій, для цих людей. Поки мені будуть дякувати, я буду використовувати будь-яку можливість", – розповів Гозман.

Політик додав, що дістає "величезне задоволення", коли 10 опонентів в ефірі кидаються на нього, "але нічого зробити не можуть".

"Звичайно, важко. Із 10 битися. Але, крім того, я ж пропускаю удари періодично. Потім себе картаю, що треба було так-от сказати... Але буває, що ж робити", – розповів він.

Гозман додав, що на вулиці йому жодного разу не сказали нічого поганого.