Гозман: Путін сказав, що приєднання Севастополя – відновлення справедливості. Гітлер так говорив про Судети

Леонід Гозман: Справедливість для кожного своя
Фото: Леонид Гозман / Facebook

Російський політик, президент загальноросійського руху "Союз правых сил" Леонід Гозман зазначив, що президент РФ Володимир Путін поводиться як глава Рейху Адольф Гітлер під час приєднання Судет.

Своїми діями й висловлюваннями президент РФ Володимир Путін схожий на лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера, уважає російський політик, президент загальноросійського руху "Союз правых сил" Леонід Гозман.

Про це політик написав у Facebook.

"Путін сказав, що приєднання Севастополя – відновлення історичної справедливості. А Гітлер, наприклад, те саме говорив про захоплення Судет і аншлюс (приєднання Австрії до Рейху). Ми в хорошій компанії. Справедливість для кожного своя. Тому треба орієнтуватися не на свої уявлення про належне, а на підписані договори. Як посилені розмови про патріотизм – свідчення казнокрадства, так і посилання на справедливість, волю народу, його місію та інше – свідчення зовнішньої агресії та внутрішньої кризи. Завжди і у всіх!" – підкреслив Гозман.

Президент Росії Володимир Путін закликав створити в музеї-заповіднику "Херсонес Таврійський" в окупованому Севастополі "руську, російську Мекку".

Як заявив Путін, "справа не в тому, що тут князь Володимир хрестився, а в тому, що після цього тут почалося зміцнення російської централізованої держави".

Путін разом із російською урядовою делегацією прибув в анексований Севастополь 18 серпня.

Міністерство закордонних справ України надіслало ноту МЗС РФ у зв'язку з приїздом у Севастополь делегації на чолі з Путіним.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ. Зараз між материковою Україною та Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.