Грета Тунберг запідозрила у себе коронавірус після поїздки в Європу

Тунберг зазначила, що коронавірус особливо небезпечний тим, що його складно відрізнити від звичайної застуди
Фото: EPA

Екоактивістка Грета Тунберг розповіла, що у Швеції не можна перевірити себе на наявність COVID-19, якщо вам не потрібна невідкладна медична допомога.

Шведська екоактивістка Грета Тунберг після поїздки в Європу відчула нездужання і запідозрила у себе коронавірус. Про це вона написала у своєму Instagram.

"Протягом останніх двох тижнів я залишалася вдома. Повернувшись із поїздки Центральною Європою, я ізолювала себе (у чужій квартирі, від мами та сестри), оскільки кількість випадків захворювання на COVID-19 (наприклад, у Німеччині) спочатку було аналогічним Італії. Приблизно 10 днів тому в мене з'явилися деякі симптоми, точно так само, як у мого батька, який приїхав зі мною із Брюсселя. Я відчувала втому, тремтіння, біль у горлі та кашель. У мого батька були ті самі симптоми, але набагато сильніші та з лихоманкою", – повідомила Тунберг.

Вона розповіла, що у Швеції не можна перевірити себе на наявність COVID-19, якщо вам не потрібна невідкладна медична допомога.

"Усім, хто почувається зле, кажуть залишатися вдома й ізолювати себе. Тому я не проходила тестування на COVID-19, але дуже ймовірно, що в мене він був, зважаючи на сукупні симптоми й обставини", – додала вона.

Наразі екоактивістка почувається добре. За її словами, імовірний коронавірус минув у неї легше за звичайну застуду.

"І це робить його набагато небезпечнішим. Багато хто (особливо молодь) може взагалі не помічати жодних симптомів або дуже легкі симптоми. Тоді вони не знають, що в них є вірус, і можуть передати його людям із груп ризику", – зазначила Тунберг.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайській провінції Хубей. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 24 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 400 тис., із них 18 246 померли, понад 106 тис. одужало. У Швеції зафіксовано 2286 випадків зараження, 36 із них – летальні.

Грета Тунберг прославилася як засновниця "Шкільного страйку за клімат". У межах безстрокової акції Тунберг закликала студентів і школярів виходити на мітинги щоп'ятниці замість навчання.