Гройсман заявив, що підстав для підвищення тарифів на комунальні послуги немає

Гройсман запевняє. що підстав для підвищення тарифів немає
Фото: kmu.gov.ua

Тарифи на ЖКГ є прямою відповідальністю місцевої влади, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Підстав для підвищення тарифів на комунальні послуги наразі немає. Про це під час поїздки у Полтавську область 26 жовтня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляють на урядовому порталі.

"Підстав для росту цін на газ немає. Так само немає підстав для росту тарифів. Тарифи – це пряма відповідальність місцевих органів влади", – підкреслив прем'єр.

Гройсман додав, що у разі, якщо є необхідність перевірити правильність розрахунків тарифів, уряд готовий дати відповідне розпорядження.

Фінансовим планом НАК "Нафтогаз України" було передбачено підвищення ціни на газ для населення з жовтня 2017 року на 18,84%, або на 931 грн за тисячу кубометрів, до 5 873 тис. грн за тисячу кубометрів без податку на додану вартість, повідомляли "Українські новини".

31 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман спростовував намір уряду підвищити ціну на газ із 1 жовтня. "Чув інформацію, що уряд планує підвищувати ціну на газ до 8,5 тис. грн. Хочу підкреслити, що це жодним чином не відповідає дійсності. Це абсолютна брехня", – сказав прем'єр.

12 травня про підвищення ціни на газ для споживачів, посилаючись на постанову Кабміну, у своєму Facebook заявив екс-міністр із питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко.

19 липня стало відомо, що уряд має намір залишити чинними поточні ціни на газ для населення.