"Хлопчик народився, гарненький". Отоларингологиня з Києва прийняла пологи в літаку

Хлопчик народився на висоті приблизно 8 тис. м
Фото: Алена Федченко / Facebook

23-річна породілля, імовірно, приховала свою вагітність, щоб сісти в літак, вважає українка Олена Федченко, яка приймала в неї пологи на борту літака "Доха – Бангкок". За її словами, дитина народилася доношеною.

Українка Олена Федченко в ніч на 4 лютого прийняла пологи на борту літака, який летів із Катару в Таїланд. Про це вона повідомила у Facebook.

"Прийняла пологи на борту літака "Доха – Бангкок". Хлопчик, мама – тайка. Наш літак сів у Калькутті, чекаємо на "швидку". Але мама і дитина здорові", – написала вона.

"Стране" жінка повідомила, що вона з Києва, працює отоларингологинею. Федченко летіла у відпустку і виявилася єдиним лікарем на борту літака.

"Це було, як у кіно. Я думала, так тільки у фільмах трапляється... Жінка переносила пологи відмінно, вона слухалася, не кричала, тужилася за моєю командою. Народився хлопчик. Він гарненький такий, закричав одразу. Усі були щасливі від першого крику дитини", – розповіла вона, зазначивши, що дитина народилася на висоті приблизно 8 тис. м.

За словами українки, 23-річна породілля розмовляла тайською, летіла в Бангкок сама, там її нібито мала зустріти родичка. Федченко вважає, що пологи були не передчасними.

"Дитина доношена, це були нормальні, планові пологи. Дівчина, яка народжувала, просто приховала вагітність, щоб її пустили на борт. Вона на дев'ятому місяці, і їй час було народжувати. Вона худенька, живота не видно, ще й була у вільному балахоні. Вона маленька, і дитина в неї народилася маленька, але вона доношена. У нього довгі нігті на руках, усе з ним нормально", – сказала українка.

Вона повідомила, що через пологи літак відхилився від курсу і приземлився в Індії, де мати і дитину забрала швидка допомога.

"Доки "швидка" приїхала, доки її забрали, доки оформляли документи – загалом уся ця тяганина тривала три години. А потім уже ми долетіли в Бангкок", – додала вона.

Наталія Бєлоконєва – знайома Федченко, яка летіла разом із нею, – розповіла у Facebook, що частина пасажирів була незадоволеною через вимушену посадку.

"Знаєте, скільки лайна вислухали від пасажирів нашою рідною мовою: "Якого х...я ми маємо чекати, коли її "швидка" забере?", "Я за таке не платив", "А народжувати не можна було на землі?", "Знайшла час народжувати, я спати хочу". Ну і далі за списком", – написала вона.

Як пише газета The Independent, літак належить Qatar Airways. У пресслужбі авіакомпанії повідомили виданню, що після прибуття до Індії про здоров'я жінки та дитини подбала місцева влада.