"Хлопці, давайте жити дружно". Кадиров відповів на слова про блокаду флотом США постачання енергоносіїв РФ на Близький Схід

Кадиров: Америка думає, що має право перекривати морські протоки
Фото: ЕРА

Міністр внутрішніх справ США Раян Зінке погано знає Росію, говорячи про можливу блокаду постачання її енергоносіїв на Близький Схід, уважає глава Чечні Рамзан Кадиров.

30 вересня глава Чечні Рамзан Кадиров розкритикував у Telegram слова американського міністра внутрішніх справ Раяна Зінке про те, що флот США може влаштувати морську блокаду російським кораблям, які постачають енергоносії на Близький Схід.

"Нащадки колоністів, які створили державу на землях знищених, розстріляних, повішених, скальпованих народів Північної Америки, не можуть ніяк угамуватися, змиритися з тим, що у світі є країни, які ніколи не візьмуть перед ними під козирок. США ведуть безперервні кровопролитні війни в різних частинах світу. Їхня мета – розвалити країни, захопити ресурси, поставити на чолі маріонеткові режими. Вони не гребують тим, що гинуть мільйони людей, полчища жінок, стариків, дітей бувають змушені стати біженцями", – написав глава Чечні.

За його словами, "Америка думає, що має право перекривати морські протоки, міжнародні морські транспортні шляхи, перешкоджати торгівлі одних країн з іншими".

"Може, такі справи проходять із беззахисними карликовими державами. Але апетит, як відомо, приходить під час їди", – вважає Кадиров.

Він висловив думку, що Зінке "погано знає Росію, її історію, її здатності та можливості", і підкреслив, що "Росія – не Суецький канал і Раян Зінке – не [співзасновник Ізраїлю] Голда Меїр, щоб за його бажанням його могли закрити або відкрити".

"Замість того, щоб витрачати час на беззмістовні речі, подумав би краще про можливу реакцію великої Росії на реальну спробу заблокувати морські порти і танкери із енергоносіями. Хлопці, давайте жити дружно! Моя вам порада!" – заявив Кадиров.

28 вересня Зінке заявив, що причиною присутності Москви у близькосхідному регіоні є продаж енергоресурсів, від торгівлі якими залежить економіка Росії.