"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракт у Лондоні

Унаслідок теракту на мосту двоє людей загинули, трьох поранено
Фото: ЕРА

Терористичне угруповання "Ісламська держава" назвала 28-річного Усмана Хана, який 29 листопада з ножем напав на перехожих на Лондонському мосту, "бійцем", який виконував вказівки ІДІЛ.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за напад на перехожих на мосту в Лондоні 29 листопада, внаслідок якого загинуло дві людини.

Про це йдеться в заяві бойовиків, поширеній сьогодні інформаційним агентством ІДІЛ, інформує компанія SITE Intelligence Group, яка відстежує онлайн-активність ісламістських організацій.

В угрупованні назвали нападника – 28-річного Усмана Хана – "бійцем", який слідував вказівкам ІДІЛ здійснювати теракти в країнах, що їй протистоять.

Удень 29 листопада чоловік із ножем напав на перехожих. Правоохоронцям довелося вистрілити в нього перед затриманням. Він помер на місці події. На тілі нападника було закріплено муляж вибухівки.

Він поранив п'ятьох людей, двоє з яких пізніше померли в лікарні. Особу зловмисника визначили 30 листопада. За даними британської поліції, у 2012 році Хана засудили за тероризм. Він відбував покарання у в'язниці, вийшов на волю достроково у 2018 році  і мав носити електронний браслет.

За даними Sky News, зловмисник мав зв'язки з ісламістськими терористичними угрупованнями (імовірно, з "Ісламською державою" або "Аль-Каїдою").

На цьому самому мосту 3 червня 2017 року стався теракт, унаслідок якого загинуло восьмеро осіб, а 48 дістали поранення. Тоді фургон в'їхав у натовп людей, а потім із нього вийшло троє терористів із ножами, які напали на перехожих. Відповідальність за атаку на себе взяло угруповання "Ісламська держава".