Істотна кількість активістів сподівається, що у листопаді у Росії відбудеться революція – політемігрант із РФ Курносова

Курносова: У нас попереду гарячий листопад
Фото: Edmond Huet / Facebook

Мітинги, які відбулися у минулі вихідні у Росії, є "репетицією революції", заявила виданню "ГОРДОН" політемігрант із РФ, експерт міжнародного аналітичного центру щодо боротьби із кремлівською пропагандою Continental European Union Club Ольга Курносова.

Російська молодь, яка минулих вихідних узяла участь у мітингах по всій країні, втомилася від тривалого перебування при владі президента Росії Володимира Путіна, заявила виданню "ГОРДОН" політемігрант із РФ, експерт міжнародного аналітичного центру щодо боротьби із кремлівською пропагандою Continental European Union Club Ольга Курносова.

"Росіяни, особливо молодь, утомилися від брежнєвського терміну правління Путіна. З усіх стрімів і прямих трансляцій видно, що на протести переважно виходять саме молоді люди. Це свідчить про те, що у сучасній Росії вони просто не бачать для себе ніяких перспектив. Президентська кампанія Навального (опозиціонер Олексій Навальний."ГОРДОН") у цьому разі стала радше приводом для організації мітингів. І люди вийшли на вулиці по всій країні. Я би сказала, це була репетиція революції. Водночас потрібно уточнити, що штаб Навального відхрестився від подій на Манежній площі. Туди, до речі, звезли тітушок. Їх назвали кадушки – кадирівські тітушки", – зазначила Курносова.

За її словами, у листопаді у Росії пройде низка протестних акцій.

"Спочатку поліція говорила, що нікого розганяти не буде. Число людей стало зростати. До 23.00 на площі було приблизно 700 осіб. Але о 1.00 почався розгін, частину протестувальників затримано. Російські активісти знають про горизонтальну самоорганізацію, яка була на Майдані. І сучасні засоби комунікації зараз дають змогу їм робити це досить швидко. Але є низка технічних моментів. Потрібно зрозуміти, що вдалося, а що не вдалося зробити. Тому я і називаю подію репетицією. На нас чекає гарячий листопад. Буде низка акцій. Зокрема, 7 листопада – сторіччя Жовтневої революції. Істотна кількість активістів сподівається, що у листопаді у Росії відбудеться революція", – підкреслила Курносова.

7 жовтня у Росії пройшли акції на підтримку Навального. До них закликав сам опозиційний політик, який нині відбуває 20-денний адміністративний арешт за "неодноразові заклики до участі у неузгодженому публічному заході".

У Москві на Манежній площі збиралися ночувати протестувальники. Поліція їх розігнала.

У МВС РФ повідомили, що у минулих акціях затримано 136 осіб, усіх їх уже відпустили.

8 жовтня на Манежній площі прибічники Навального знову стали збиратися на акцію, їх затримали.