Якщо Трамп припинить писати у Twitter, вартість мережі впаде на $2 млрд – аналітик

Трамп має 36 млн підписників у Twitter
Фото: EPA

Якщо президент США Дональд Трамп піде з Twitter, це може стати причиною різкого скорочення вартості нематеріальних активів і падіння вартості акцій соцмережі, уважає аналітик компанії Monness Crespi Hardt & Co. Джеймс Какмак.

Якщо президент США Дональд Трамп припинить писати повідомлення у своєму Twitter, ринкова вартість соціальної мережі впаде на $2 млрд. Такими підрахунками Bloomberg поділився аналітик компанії Monness Crespi Hardt & Co. Джеймс Какмак.

За його словами, відмова Трампа від Twitter не спричинить масового відтоку користувачів, але може стати причиною різкого скорочення вартості нематеріальних активів компанії і падіння вартості акцій.

Какмак уважає, що "у світі немає найкращої безкоштовної реклами, ніж президент США".

Трамп зареєструвався у Twitter у 2009 році. Він має 36 млн підписників і понад 35 тис. опублікованих повідомлень.

Водночас у Bloomberg зазначають, що акції Twitter упали на 14% із моменту, коли Трамп виграв президентські вибори в листопаді 2016 року. За даними видання, ринкова капіталізація компанії становить орієнтовно $11,7 млрд.

13 червня член Палати представників Конгресу США від Демократичної партії Майк Квіглі зареєстрував проект закону, який передбачає зберігання постів Трампа в соціальних мережах у Національному архіві.

17 червня команда сатиричного шоу The Daily Show відкрила у Нью-Йорку бібліотеку твітів президента США.

16 серпня у Нью-Йорку на Манхеттені встановили статую Трампа, який сидить на лавці й годує твітами голубів. Цього ж дня глава Білого дому одним повідомленням у соцмережі обвалив капіталізацію компанії Amazon на $5,7 млрд.