Яневський: Путін, як і його радники, не здатний зрозуміти, до якої міри Лермонтов ненавидів їхню заср...ну державу

Яневський: Класик російської літератури Лермонтов ненавидів Росію і росіян. Чому любити та поважати їх маємо ми?
Фото: Данило Яневський / Facebook

Журналіст Данило Яневський заявив, що президент РФ Володимир Путін даремно згадав вірш поета Михайла Лермонтова, який люто ненавидів би співробітників КДБ, якби дожив до наших днів.

Український журналіст Данило Яневський прокоментував цитування вірша Михайла Лермонтова "Прощай, немытая Россия" спочатку президентом України Петром Порошенком, а потім главою РФ Володимиром Путіним, яке, на думку Яневського, показало невігластво російського президента. Про це журналіст написав у Facebook.

"Пуйло, власне, як і всі його дорадники та всі московіти загалом, у принципі не здатні зрозуміти, до якої міри Шотландець (знаменитий російський поет Михайло Лермонтов мав шотландські корені."ГОРДОН") ненавидів їхню заср...ну державу, їх самих, московітів, не "голубых", а мундири тодішніх гестапівців", – підкреслив він.

На думку журналіста, якби Лермонтов жив у сучасній Росії, він ненавидів би режим Путіна.

"Він, бойовий офіцер (сьогодні його назвали б спецназівцем), свідомо обрав шлях загибелі "за стеной Кавказа", аби тільки не бачити, не чути, не дихати одним повітрям із співробітниками політичної поліції – такою ж мерзотою, як Путін, Наришкін та інші, які можуть жити, існувати, багатіти тільки на крові, насамперед на українській. Якби Шотландець дожив до наших днів, він із тією самою люттю ненавидів би "кагебістів", як ненавидів "блакитні мундири" їхніх "папєрєдніків", – підкреслив він.

Яневський зазначив, що росіянам треба вивчати матеріальну частину.

"І не забувайте: Путін не просто х...йло, а неосвічене х...йло. Власне, як і весь "преданный ему народ". Саме їх ненавидів до блювоти поет і офіцер Лермонтов. Правду сказати, не тільки він. Не було і не буде в історії нашого народу і нашої країни класика української літератури, який би ненавидів Україну і українців. Класик російської літератури Михайло Лермонтов ненавидів Росію і росіян. Чому любити та поважати їх маємо ми?" – підсумував журналіст.

Путін під час прямої лінії прокоментував слова президента України Петра Порошенка, який із нагоди отримання безвізового режиму з Євросоюзом процитував російського поета Михайла Лермонтова: "Прощай, немытая Россия, страна рабов, страна господ, и вы, мундиры голубые, и ты, им преданный народ". Путін похвалив Порошенка за знання російської літератури і продекламував другий куплет вірша: "Быть может, за стеной Кавказа укроюсь от твоих пашей, от их всевидящего глаза, от их всеслышащих ушей". Президент РФ сказав, що Лермонтов говорив про всю Росію, "зокрема про ті землі, які нині є Україною".