Євросоюз може відмовитися від переведення годинників на зимовий і літній час

У Євросоюзі стрілки годинників не переводить тільки Ісландія
Фото: ЕРА

Жителі Євросоюзу під час онлайн-опитування проголосували за скасування переходу на зимовий і літній час.

Європейський союз має намір відмовитися від переведення годинників на зимовий і літній час після того, як під час онлайн-опитування більшість європейців висловилася за його скасування. Про це заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє Deutsche Welle.

Юнкер сказав, що він буде наполягати на скасуванні переходу на літній та зимовий час і Єврокомісія найближчим часом ухвалить таке рішення.

"Ми провели опитування, мільйони відповіли і вірять, що в майбутньому літній час має бути весь рік, і це відбудеться. Люди цього хочуть, ми це зробимо", – підкреслив Юнкер.

Для того, щоб скасувати переведення часу, Європейська комісія після узгодження має висунути відповідний законопроект, який надійде на затвердження в Європарламент і всім 28 країнам – членам ЄС.

Онлайн-опитування проводили з 4 липня до 16 серпня. У ньому взяло участь 4,6 млн осіб, три з них – громадяни Німеччини. За скасування переведення годинників висловилося 80% опитаних, пише Deutsche Welle.

Багато країн світу не використовує переведення годинників на зимовий і літній час. У Європі це Ісландія, в Азії – Китай, Японія, Південна Корея, Тайвань та Індія. Більша частина Африки відмовилася від літнього часу, в Австралії, навпаки, переводять годинник.