Юнкер заявив, що прогресу, досягнутого на переговорах щодо Brexit, достатньо для переходу до другого етапу

Юнкер: Тепер ми маємо почати шукати майбутнє, майбутнє, в якому Великобританія залишиться близьким другом і союзником
Фото: EPA

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер після зустрічі із прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей висловив надію і впевненість, що Європейська комісія дасть змогу перейти до другого етапу переговорів щодо Brexit.

На переговорах щодо Brexit досягнуто прогресу, сказав глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер уранці 8 грудня під час прес-конференції із прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей, яку транслювали на сторінці Єврокомісії у Facebook.

Єврокомісія поінформувала Єврораду, що "було досягнуто достатнього прогресу", сказав Юнкер. Він додав, що рішення про те, чи достатньо цього для переходу до другого етапу переговорів, у руках 27 глав країн Євросоюзу.

Юнкер висловив надію і впевненість, що Єврорада дозволить перейти до наступного етапу.

Глава Єврокомісії наголосив, що йому сумно через вихід Великобританії з ЄС.

"Але тепер ми маємо почати шукати майбутнє, майбутнє, в якому Великобританія залишиться близьким другом і союзником", – заявив він.

Юнкер додав, що досягнута між Євросоюзом і Великобританією угода, текст якої опубліковано сьогодні на сайті Єврокомісії, є компромісом.

Референдум про вихід Великобританії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. Згідно з його результатами, 51,9% британців проголосували за вихід країни зі спільноти, 48,1% – хотіли залишитися в ЄС.

Офіційна процедура виходу Британії з ЄС стартувала 29 березня 2017 року і триватиме приблизно два роки.

19 червня у Брюсселі розпочалися переговори щодо Brexit.

10 листопада стало відомо, що Великобританія має намір вийти з ЄС 29 березня 2019 року о 23.00 за місцевим часом.

Представник Євросоюзу на переговорах щодо Brexit Мішель Берньє заявив, що Європейський союз складає плани на випадок, якщо переговори проваляться.