Кадиров поголився налисо через коронавірус. Його приклад наслідували чиновники та службовці Чечні

Влада Чечні не підтверджує існування офіційної вказівки стригтися наголо
Фото: ramzan-kadyrov.ru

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров опублікував відео з поголеною головою на своїй сторінці в Instagram.

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров поголився налисо, і його приклад наслідували чиновники та держслужбовці в республіці. Про це повідомляє "Кавказ.Реалии".

20 квітня Кадиров під час засідання оперативного штабу з боротьби з коронавірусом у відповідь на запитання місцевого жителя про роботу перукарень повідомив, що "було б непогано всім підстригтися налисо".

21 квітня Кадиров на своїй сторінці в Instagram уже з поголеною головою ще раз рекомендував усім підстригтися, оскільки "салони краси зачинено, та й перукарів немає вдома".

"Так робили наші предки, і, головне, з вівторка на середу це робив пророк", – заявив глава Чечні.

Підлеглі Кадирова виконали його пропозицію і виклали фото з поголеними головами на сторінках у соцмережах.

Ініціативу з голінням голів підтримали службовці МВС і міноборони. Фото опублікував командир спеціального загону швидкого реагування "Терек" підрозділу Федеральної служби національної гвардії в Чечні та особистий охоронець Рамзана Кадирова Абузайд Вісмурадов.

Офіційно влада Чечні не підтверджує існування вказівки стригтися наголо.

На початку квітня в Чечні ввели комендантську годину. 17 квітня оголосили суворий карантин на час вихідних у межах боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 22 квітня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 2,5 млн, із них більше ніж 696 тис. одужало, а 178 тис. осіб померли.