Канада евакуює своїх громадян із лайнера Grand Princess, де виявили коронавірус

На борту Grand Princess перебуває 237 канадців
Фото: ЕРА

Евакуйованих із круїзного лайнера Grand Princess громадян Канади доправлять літаком до бази канадських військ Трентон у провінції Онтаріо, протягом 14 днів вони будуть на карантині.

Уряд Канади заявив про намір евакуювати всіх громадян країни, які виявили таке бажання, з борту круїзного лайнера Grand Princess, де зафіксовано спалах коронавірусу. Відповідну заяву опублікувало міністерство закордонних справ Канади.

Літак із Сан-Франциско доправить евакуйованих до бази канадських військ Трентон у провінції Онтаріо. Пасажирів оглянуть і залишать на 14-денний карантин.

Перед посадкою в літак громадяни Канади пройдуть медичну перевірку. Якщо в них виявлять симптоми захворювання, їм відмовлять в евакуації й запропонують подальші дії.

На борту Grand Princess – 237 канадців.

6 березня віцепрезидент США Майк Пенс повідомив, що на Grand Princess 21 людина інфікована коронавірусом. Один пасажир, який зійшов на берег, помер.

На судні перебуває 2422 пасажири й 1111 членів екіпажу із 54 країн, зокрема 49 українців. Пасажирів і членів екіпажу влада США вирішила відправити на карантин. Команда залишиться на борту; жителів Каліфорнії перевезуть у спеціалізований центр на території штату, жителів інших американських регіонів та іноземців розмістять в інших штатах.

Лайнер Grand Princess належить американській компанії Princess Cruise. Ця сама компанія керує судном Diamond Princess, яке через коронавірус поставили на карантин біля берегів Японії. На Diamond Princess заразилися 706 пасажирів і членів екіпажу, шестеро осіб померли.

Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 почалося у грудні 2019 року в китайському Ухані. Станом на початок доби 9 березня кількість інфікованих коронавірусом у Китаї зросла до 80 735 осіб, 3119 осіб померли. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 8 березня за межами Китаю коронавірусом заразилися 24 727 осіб у 101 країні, 484 людини померли.