Канал Трампа заблокували на платформі Twitch за вияв ненависті

Канал Трампа на Twitch було запущено 2019 року, наразі його вміст недоступний
Фото: The White House / Facebook

Відеостримінговий сервіс Twitch тимчасово заблокував акаунт президента США Дональда Трампа.

Акаунт президента США Дональда Трампа тимчасово недоступний для користувачів сервісу Twitch, канал заблокували "за вияв ненависті у прямому ефірі", про це повідомив 29 червня The Verge.

Ідеться про трансляцію на відеостримінговому сервісі виступу Трампа, у якому він сказав, що Мексика скеровує у США ґвалтівників, зазначає видання.

"Як і всі інші, політики на Twitch мають дотримуватися наших умов надання послуг і принципів спільноти. Ми не робимо винятків для політичного контенту і будемо вживати заходів щодо контенту, який порушує наші правила", – заявив представник Twitch The Verge.

Канал Трампа у Twitch було запущено 2019 року. За посиланням на нього з’являється повідомлення про те, що вміст акаунта недоступний.

Twitch – відеостримінговий сервіс, який спеціалізується на тематиці комп'ютерних ігор, зокрема трансляціях геймплею та кіберспортивних турнірів. Відео на платформі Twitch можна переглядати як у реальному часі, так і за запитом.

26 травня два повідомлення Трампа у Twitter уперше позначили як такі, що вводять в оману. У цих твітах Трамп висловився проти голосування поштою під час пандемії коронавірусу.

29 травня Трамп підписав указ, спрямований на "боротьбу з цензурою" в соціальних мережах. У Twitter назвали указ реакційним і політизованим. У компанії вважають, що документ загрожує свободі слова в інтернеті.