Карпачова підписала в Буенос-Айресі угоду про співпрацю з омбудсменами Латинської Америки

Церемонія підписання відбулася в Буенос-Айресі
Фото надано Ніною Карпачовою

Меморандум про співпрацю, який підписали член правління і ради Європейського інституту омбудсмена Ніна Карпачова і президент Латиноамериканського інституту омбудсмена Карлос Констенла, передбачає проведення спільних наукових досліджень у сфері прав людини та міжнародних конференцій із цієї проблематики.

12 жовтня в Буенос-Айресі член правління і ради Європейського інституту омбудсмена (ЄІО) Ніна Карпачова і президент Латиноамериканського інституту омбудсмена (ЛІО) Карлос Констенла підписали меморандум про співпрацю. Про це Карпачова повідомила інтернет-виданню "ГОРДОН".

Зазначають, що церемонія підписання пройшла в залі прийомів омбудсмена Аргентини.

Меморандум передбачає проведення спільних наукових досліджень у сфері прав людини, обмін результатами таких досліджень, проведення міжнародних конференцій із цієї проблематики.

Карпачова підкреслила, що ще у 2008 році було зроблено перші кроки до співпраці. Тоді було підписано угоду між омбудсманами України та Аргентини про взаєморозуміння та співробітництво з метою захисту прав, насамперед українських мігрантів, яких у країні понад 300 тис.

Вона додала, що причини порушення прав людини як у країнах Європи, так і в країнах Латинської Америки одні і ті самі: усе більша бідність, нерівність, злочинність, бюрократизація і корумпованість влади, збільшені потоки міграції, збройні конфлікти і війни. Карпачова наголосила на внеску Аргентини в розроблення і просування міжнародної конвенції для захисту всіх осіб від насильницьких зникнень.

Карпачова і Констенло домовилися, що ЄІО і ЛІО проведуть Міжнародну конференцію щодо проблем впливу все більшого зовнішнього боргу країн на стан забезпечення та захисту прав людини.