Керівником військ НАТО в Афганістані призначено командира сил спецоперацій США Міллера

Міллер став командувачем 2 вересня
Фото: ЕРА

Генерал Остін Скотт Міллер, який очолив місію НАТО в Афганістані, має великий досвід проведення антитерористичних операцій.

Командувачем контингенту НАТО в Афганістані призначено генерала Остіна Скотта Міллера, який раніше очолював Об'єднане командування сил спеціальних операцій США. Про це повідомили на сайті Альянсу.

2 вересня Міллер очолив контингент після церемонії, що пройшла у штаб-квартирі місії в Кабулі.

На цій посаді він змінив генерала Джона Ніколсона, який очолював місію НАТО в Афганістані протягом 2,5 року.

У біографії, опублікованій на сайті Альянсу, Міллера описують як людину, яка має величезний досвід проведення антитерористичних операцій.

У 2001 році США разом із союзниками почали операцію в Афганістані проти радикального ісламістського руху "Талібан", приводом для якої стали терористичні атаки в Америці 11 вересня. Наприкінці 2014 року з Афганістану вивели більшість іноземних військ.

У серпні 2017 року телеканал Fox News повідомив, що президент США Дональд Трамп підписав нову стратегію щодо Афганістану. Глава Білого дому заявив, що швидкий вихід армії США з Афганістану створить вакуум, який терористи "миттєво заповнять".

У відповідь "Талібан" висунув вимогу до Трампа вивести війська з Афганістану.

У 2017 році в країні було приблизно 11 тис. американських військовослужбовцівУ вересні 2017 року міністр оборони США Джеймс Меттіс повідомив, що Сполучені Штати скерують до Афганістану додатково понад 3 тис. військових.

30 червня Афганістан припинив перемир'я з бойовиками терористичної організації "Талібан" і відновив воєнну операцію, заявив президент країни Ашраф Гані.