Кількість хворих на холеру в Ємені становить 200 тис. осіб

Щодня у країні хворіє 5 тисяч осіб
Фото: ЕРА

Ємен зіткнувся з наймасштабнішим спалахом захворювання на холеру у світі за останні роки, наразі від неї загинуло 1300 осіб, чверть із них – діти.

Кількість хворих на холеру в Ємені перевищила 200 тис. осіб. Про це йдеться у спільній заяві Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Ємен зіткнувся з наймасштабнішим спалахом захворювання на холеру у світі за останні роки. Щодня у країні хворіє 5 тис. осіб.

"Загалом за два місяці холера поширилася в усіх регіонах цієї країни, яку роздирає війна. Уже померло понад 1300 осіб, чверть із них – діти. Очікується, що кількість загиблих зросте", – йдеться в заяві.

Смертельний спалах небезпечного захворювання – це наслідок військового конфлікту в Ємені.

"Згортання систем охорони здоров'я, водопостачання та санітарії відрізало 14,5 млн осіб від регулярного доступу до чистої води, посилюючи здатність поширення хвороби. Недоїдання послабило здоров'я дітей і зробило їх більш уразливими до захворювань. Приблизно 30 тис. кваліфікованих місцевих працівників охорони здоров'я, які відіграють найбільшу роль у припиненні спалаху, не отримували зарплати майже 10 місяців", – ідеться в повідомленні.

У заяві міжнародні організації закликали сторони конфлікту завершити його.

Востаннє дані про загиблих від холери оприлюднювали 8 червня. Тоді кількість загиблих у країні становила 789 осіб.