КНДР, імовірно, запустила дві балістичні ракети малої дальності – Південна Корея

КНДР провела нові запуски
Фото: EPA

Снаряди Північна Корея випустила о 5.32 і 5.50 ранку 10 серпня за місцевим часом, обидва пролетіли приблизно 400 км на максимальній висоті 48 км, повідомили у збройних силах Південної Кореї.

Північна Корея 10 серпня запустила у Східне море два снаряди, що, імовірно, є балістичними ракетами малої дальності. Про це заявили у збройних силах Південної Кореї, пише агентство Yonhap.

Снаряди було випущено о 5.32 і 5.50 за місцевим часом, обидва пролетіли приблизно 400 км на максимальній висоті 48 км.

В Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї заявили, що Північна Корея зараз проводить літні навчання і запущені снаряди можуть бути балістичними ракетами. Пуски, імовірно, пов'язані зі спільними військовими навчаннями США і Південної Кореї, зазначили в агентстві.

Високопосадовий американський чиновник заявив Yonhap, що США відомо про запуски і вони із союзниками стежать за ситуацією.

25 липня КНДР запустила дві ракети малої дальності в Японське море з півострова Ходо. 31 липня ще дві балістичні ракети було випущено на східному узбережжі країни.

У Пхеньяні заявили, що випробовують нову керовану ракету, яку можуть застосовувати у майбутніх наземних військових операціях.

Уранці 2 серпня в Північній Кореї відбулися чергові випробування балістичної ракети ближнього радіуса дії.

Уранці 6 серпня КНДР провела четверті протягом останніх двох тижнів ракетні пуски.

Президент США Дональд Трамп заявляв, що останні пуски ракет КНДР не порушують домовленостей, досягнутих між ним і Кім Чен Ином.

Глава Пентагону Марк Еспер заявив, що США не будуть різко реагувати на запуски ракет, які останнім часом провела Північна Корея, і мають намір "тримати двері відчиненими" для переговорів із Пхеньяном.