Комюніке за підсумками саміту G7 підписали всі сім лідерів – Трюдо

Саміт G7 розпочався на тлі економічних розбіжностей США з Євросоюзом і Канадою
Фото: ЕРА

Незважаючи на напруженість у торгових відносинах зі США, лідери всіх країн "Великої сімки" підписали підсумковий документ за результатами саміту G7, повідомив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Усі сім лідерів країн "Великої сімки" підписали комюніке за підсумками саміту, що проходить у канадському Квебеку. Про це повідомляє The Associated Press у своєму Twitter.

"Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив, що всі сім країн підписали підсумкове комюніке, незважаючи на напруженість у торгових відносинах зі США", – ідеться у повідомленні.

Саміт G7 у курортному містечку Ла-Мальбе розпочався на тлі економічних розбіжностей США з Євросоюзом і Канадою, спричинених тим, що 1 червня набули чинності нові американські мита на ввезення сталі й алюмінію.

Окрім того, перед відльотом до Канади на саміт G7 президент США Дональд Трамп запропонував повернути до складу об'єднання Росію. Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте підтримав ініціативу Трампа. Проти цієї пропозиції висловилися Канада, глави Франції, Німеччини, Великобританії та глава Євроради Дональд Туск.

Президент Франції Еммануель Макрон перед самітом заявив, що підсумкову заяву саміту "Великої сімки" можуть підписати шість країн, без США.