Компанія Samsung попросила вибачення у співробітників, які захворіли на рак

Кім Гі Нам визнав, що компанія не контролювала потенційних ризиків для здоров'я на лінії виробництва чипів і рідкокристалічних дисплеїв
Фото: ЕРА

Президент і виконавчий директор Samsung Electronics Кім Гі Нам пообіцяв, що Samsung докладе всіх зусиль для виконання плану компенсації співробітникам, які захворіли на виробництві. 

Компанія Samsung Electronics Co. офіційно попросила вибачення в усіх співробітників, які мають онкозахворювання через шкідливі умови на виробництві. Про це повідомляє агентство Yonhap.

Президент і виконавчий директор Samsung Electronics Кім Гі Нам висловив співчуття від імені компанії і пообіцяв, що Samsung докладе всіх зусиль для виконання плану компенсації колишнім і нинішнім співробітникам.

“Наші дорогі колеги та їхні сім'ї страждали впродовж тривалого часу, але компанія Samsung Electronics не дбала про це раніше. Нам не вистачало уваги до таких хворих, але ми оперативно вирішили цю проблему... Сьогодні ми хотіли б щиро попросити вибачення у співробітників, які постраждали від цих захворювань, а також у їхніх сімей", – сказав Гі Нам.

У компанії також визнали, що не контролювали потенційних ризиків для здоров'я на лінії виробництва чипів і рідкокристалічних дисплеїв.

Samsung виплатить компенсацію співробітникам (чи їхнім сім'ям), які з 1984 року захворіли на виробництві. Виплати планують розпочати вже в грудні.

Про проблему стало відомо, коли 2007 року померла від лейкемії Хван Ю Мі, яка працювала на лінії виробництва чипів Samsung.

Постраждалі наполягали, щоб компанія Samsung надала компенсацію, попросила вибачення і вжила заходів із запобігання виникненню онкозахворювань у майбутньому.